We filmen een boek

In dit thema staat het boek ‘Maurits Muis & Rembrandt’ centraal. Aan de hand van de beschreven activiteiten in de handleiding, ga je met leerlingen (van groep 4 t/m 8) aan de slag met verhalen schrijven, scenario bedenken en uiteindelijk een filmpje maken. De leerlingen hebben een werkboekje waar ze alles kunnen vinden en noteren. 

Voornaamste doelen van het project

  • Taalontwikkeling: leren om verhalen, gedichten en informatieve teksten te schrijven & plezier in het lezen van voor hen bestemde verhalen. 
  • Kunstzinnige oriëntatie: Maken van ruimtelijke werkstukken, leren om scenes op te nemen en elkaar te verbinden. 
  • Digitale geletterdheid: leren werken met software om Stop-motionfilmpjes te maken. 

Het projectduur: 10 uur 

Het eindproduct is een Stop-motion filmpje. Natuurlijk maken de kinderen dat helemaal zelf, wij helpen jou als leraar met de stappenplannen en meer.

De stappenplannen zijn te gebruiken voor ELK boek. Ook groep 3 kan met het thema werken, en een Stop-motionfilmpje maken. Je zult de activiteiten dan meer moeten begeleiden en eventueel iets eenvoudiger maken. 

In de DoekboekDoos is alles voor je bij elkaar gezocht. Het enige dat je nodig hebt is een tablet/smartphone of iPad om een boek te kunnen filmen. De leerlingen kunnen ook met een beetje hulp zelfstandig aan de slag. In het werkboekje staan de werkbladen, en alle instructies om een filmpje te maken. 

Thuis

Zijn de kinderen enthousiast? Speciaal voor hen (groep 6,7 en 8) hebben we een thuisversie gemaakt. Daarmee kunnen ze zelfstandig en met een eigen gekozen boek hun handen uit de mouwen steken.

Alle producten

to top button