Voorkennis activeren

 20,00 40,00

  • 9 schema’s met betrekking tot het leesgedrag ‘ voorkennis activeren en verbinden‘ met korte uitleg en instructie voor de leerling en een uitgewerkt voorbeeld.
  • Let op! De aanschaf van een digitale download geeft standaard het gebruiksrecht voor scholen tot 100 leerlingen. Kies de optie van het aantal leerlingen van je school voor de benodigde licentie.
Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Wat is een tekstsnapper? Een schema dat leerlingen kunnen gebruiken om meer grip op een tekst te krijgen.

Goede lezers hebben bepaalde gedachten die hen helpt om de tekst te begrijpen en te verwerken. Een voorbeeld van dit leesgedrag is: ‘voorkennis activeren en verbinden’. 

Goede lezers koppelen de tekst aan hun eigen ervaringen of andere informatiebron.

In dit digitaal pakket zitten schema’s die je kunt gebruiken om leerlingen te helpen met het leesgedrag: ‘voorkennis activeren & verbinden’.

  • poster vragen stellen.
  • 9 schema’s met korte uitleg en instructie voor de leerling en een uitgewerkt voorbeeld.
  • de schema’s zijn onderverdeeld in drie niveaus (makkelijk, gemiddeld en moeilijk)

 

 

Auteur

Marielle van Rijn

Lesmateriaal

Digitaal pakket

Je download een digitaal product die direct na aanschaf te downloaden zijn. Er is geen herroepingsrecht. Digitale producten kunnen dus niet geretourneerd of geruild worden.

*Let op! De aanschaf van een digitale download geeft standaard het gebruiksrecht voor scholen tot 100 leerlingen. Kies de optie van het aantal leerlingen van je school voor de benodigde licentie.

Materialen van Spelenmetboeken mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.