Digitaal

Aanbieding!

We presenteren een boek

32,50

Warmlopertjes, tekenen, sketchnoting…spiekbriefjes, alles komt aan bod bij dit creatieve thema: we presenteren een boek.

In de handleiding voor de leerkracht worden de activiteiten uitgelegd en beschreven.

We helpen de leerlingen door ze uit te dagen om de beelden te tekenen in de vorm van sketchnotes of visual notes. In dit thema kun je het werkboekje voor de leerling downloaden en voor iedere leerling kopiëren.

** Let op! De aanschaf van een digitale download geeft standaard het gebruiksrecht voor één persoon / of één groep/klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere groepen dan dien je meerdere licenties te bestellen.

Beschrijving

Warmlopertjes, tekenen, sketchnoting…spiekbriefjes, alles komt aan bod bij dit creatieve thema: we presenteren een boek.

In de handleiding voor de leerkracht worden de activiteiten uitgelegd en beschreven.

We helpen de leerlingen door ze uit te dagen om de beelden te tekenen in de vorm van sketchnotes of visual notes. In dit thema kun je het werkboekje voor de leerling downloaden en voor iedere leerling kopiëren. In het werkboekje (kleur of zwart-wit) vind je de volgende onderdelen: 

  1. Warmlopertjes: spiekbriefje
  2. Wie is de schrijver?
  3. Hoofdpersonen en eigenschappen
  4. Plattegrond (het leukste plekje van het boek)
  5. Tijdlijn & emoties
  6. Het probleem (plot van het verhaal)
  7. Wat heb ik geleerd van het boek
  8. Mijn favoriete stukje en beoordeling boek
  9. Presenteren maar….

Leerlingen tekenen en schrijven in de vorm van kleine pictogrammen, stick figuurtjes, pijlen etc. en uiteindelijk komt dit allemaal bij elkaar op een poster.  De presentatie kan staand bij de poster of leerlingen maken er een paper-slidevideo van.

Een thema wat je elke keer kunt hergebruiken!

Extra informatie

Auteur

Denise Knubben en Marielle van Rijn

Lestype

Digitaal Lespakket

Je download een digitaal product die direct na aanschaf te downloaden zijn. Er is geen herroepingsrecht. Digitale producten kunnen dus niet geretourneerd of geruild worden.

Let op! De aanschaf van een digitale download geeft standaard het gebruiksrecht voor één persoon / of één groep/klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere groepen dan dien je meerdere licenties te bestellen. Het aantal benodigde licenties kun je selecteren voordat je het product in je winkelmand plaatst.

Materialen van Spelenmetboeken mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.

Andere suggesties…

to top button